Kinderboerderij Zegersloot & Kinderboerderij Bospark. De Stichting Alphense Kinderboerderijen (KIBO) beheert twee kinderboerderijen in Alphen aan den Rijn: Kinderboerderij Zegersloot, gelegen in het recreatiegebied ‘Zegersloot’ en Kinderboerderij Bospark, in het stadspark in het centrum van Alphen aan den Rijn. Daarnaast beheert de Stichting twee dierweides: een contactweide nabij de ‘Dijksloot’ en een weide aan de ‘Heul’ nabij het politiebureau. Tezamen omvat het te beheren gebied ruim 8 hectare. 

Prisma school

Aan de Boterbloemweg staat het hoofdgebouw voor de SO afdeling van school en het KDC. Er zijn verhuurmogelijkheden voor buurtinitiatieven aangezien het tweede gebouw speciaal ontworpen is voor school en medegebruikers door een flexibele bouw en gescheiden zones. De onderwijsruimten zijn flexibel in te delen, b.v. door middel van schuifwanden. Er is de mogelijkheid om in realistische woon en werksituaties te oefenen. 
Het gebouw beschikt over een grote aula voor vieringen feesten en bijeenkomsten en heeft eenvoudige theatervoorzieningen. 
De verkeerssituatie is veilig en aangepast aan het leerlingenvervoer. 
In nabijheid van de school zijn zoveel mogelijk voorzieningen die horen bij wonen, werken en vrije tijd. Bezoekerscentrum de Veenweiden wil voor een ieder het centrum zijn voor informatie, ontmoeting en activiteiten over veel aspecten van het veenweidegebied zoals natuur, landschap, tuin, flora, fauna, milieu, duurzaamheid en cultuurhistorie. Het centrum is vlakbij de Kinderboerderij, midgetgolf, speeltuin en pannenkoekenboerderij aan de rand van het natuurgebied Zegersloot in Alphen aan den Rijn.

Pannenkoekenhuis De Schaapskooi
Het adres voor de allerlekkerste pannenkoeken van de regio. 
Het restaurant is gelegen in het schitterende recreatiegebied Zegersloot. Dit fraaie natuurgebied leent zich uitstekend voor heerlijke wandelingen of fietstochten en de kinderen kunnen zich prima vermaken op de kinderboerderij of in de ruime speelweide.
Na al deze activiteiten is het natuurlijk heerlijk om even rustig te genieten van een hapje en een drankje in onze gezellige pannenkoekenboerderij. Door de combinatie van natuurlijke materialen en moderne kleuren, is een gezellige sfeer gecreëerd, waarin het niet alleen prettig vertoeven is, maar waarin de heerlijke gerechten ook nog eens prima tot hun recht komen.

De Original Chinese Palace
Chinees, Indisch & Japans Specialiteiten Restaurant The Original Chinese Palace. In Alphen aan den Rijn, in het recreatiegebied zegersloot ligt een waar paleisje. The Original Chinese Palace is werkelijk een schitterend Chinees bouwwerk gebouwd naar het model van het keizerlijk paleis in China. Alle tafels kijken uit op de zegerplas. Bij mooi weer kunt u ook heerlijk buiten op het terras dineren genietend van de ondergaande zon. Een uitstekende locatie in oosterse ambiance voor een verrukkelijk culinair gebeuren zoals een vergadering, bedrijfsfeest, zakenlunch, bruiloft, of een ander feest geheel aangepast aan uw wensen, die ons vakmanschap waardig is. 

Golfclub Zeegersloot
Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn beschikt o.a. over de Parkbaan, een prachtige 9-holes par-3 baan. Golfclub Zeegersloot biedt de mogelijkheid om in 2009 gebruik te maken van een onbeperkt speelrecht op de Parkbaan en de oefenfaciliteiten.
Wanneer u een jaarkaart heeft, krijgt u ook de mogelijkheid om drie maal per jaar de 18 holes Griend & Heuvelbaan te spelen tegen het tarief voor introducés. Daarnaast worden er enkele leuke wedstrijden georganiseerd door onze wedstrijdcommissie. 

Junis Peuterstart Kikkervisjes
Peuterstart is een plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar om te spelen en ontdekken. De kinderen maken kennis met veelzijdige spellen en materialen die thuis niet altijd voorhanden zijn en leren om samen te delen en te spelen. Bovendien krijgen zij een extra steuntje in de rug om hun spraak-en taalvaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij op een leuke, en uitdagende manier voorbereid op de basisschool


 

© Stichting Akkerbloem